Institut pro výzkum rakoviny si vybral SGI® Altix® UV, nejrychlejší superpočítač světa, který bude primárně sloužit k výzkumu rakoviny

Mezinárodně uznávaný Institut bude využívat nově uvedený superpočítač od SGI, aby zrychlil svůj výzkum

Fremont, Kalifornie a Reading, Anglie - leden 2010 - Společnost SGI (NASDAQ: SGI), světový lídr v oblasti HPC a řešení pro datová centra, oznámila, že Institut pro výzkum rakoviny (Institute of Cancer Research - ICR) si vybral SGI® Altix® UV s procesory Intel® Xeon® (kódové označení Nehalem-EX), aby podpořil svůj budoucí výzkumný projekt pro záchranu lidských životů. ICR se připojil k rostoucímu seznamu globálně významných HPC pracovišť, která přijala Altix UV jako budoucnost otevřených, vysoce výkonných superpočítačů s velkou pamětí. Altix UV poskytne ICR masivně škálovatelný systém se sdílenou pamětí , který bude zpracovávat rostoucí datové požadavky včetně stovek terabytů dat pro biologické sítě, magnetickou rezonanci, hmotnostní spektrometrii, určování fenotypu, genetiku a informace o hlubokém sekvenování, napříč tisíci procesory.

"Superpočítač Altix UV umožní rychlé zpracování extrémně rozsáhlých a různorodých datových souborů a poskytne našim vědcům možnost vzájemně porovnat lékařská a biologická data v nebývalém rozsahu, uvedl Dr. Rune Linding, vedoucí skupiny na Oddělení pro logiku buněk a molekul ICR. "Časem nás to dovede k vytvoření modelů rakoviny na síti, které budou využity k zefektivnění procesu vývoje léků."

Systém SGI Altix UV podporuje až 16 terabytů globálně sdílené paměti v jednom systému. Je vysoce účinný při škálování aplikací od "in-memory" databází (uložených v paměti) až po různorodé datové soubory a výpočetně náročné HPC aplikace. Výsledkem je, že systém Altix UV je jedinné hardwarové řešení, které je vybaveno k tomu, aby splnilo rozsáhlé požadavky na zpracování dat institutu ICR.

"Systém Altix UV umožní HPC zákazníkům jako je ICR, aby uvažovali rozdílně a řešili problémy, které nemohou být řešeny na jiných HPC platformách," uvedl Rod Evans, obchodní více prezident pro severní Evropu společnosti SGI. "Jsme potěšeni, že můžeme spolupracovat s ICR a poskytnout tuto jedinečnou technologii pro zpracování obrovského množství dat o rakovině, která vznikají při lékařském výzkumu."

Systémová biologie vyžaduje rozsáhlou integraci extrémně velkých datových souborů. Velká sdílená paměť by nám měla umožnit zvládnout takový objem dat mnohem rychleji a s mnohem větším důrazem pro aktuální biologické otázky, sdělil Peter Rigby, ředitel institutu ICR. "Altix UV by měl výrazně přispět k naší práci v této nové, vzrušující oblasti výzkumu rakoviny."

"Díky chystané instalací systému SGI Altix UV se dostane ICR do popředí v oblasti HPC v biologickém výzkumu a pokročí s léčbou rakoviny," uvedl Richard Dracott, generální manažer pro HPC společnosti Intel. "Altix UV významně změní odvětví HPC na základě serverové platformy s rozsáhlou kapacitou paměti, vysokým počtem jader a škálovatelností našich procesorů nové generace Intel® Xeon® (kódové označení Nehalem-EX), určených pro rozšířitelné serverové segmenty."

Pro více informací navštivte stránky www.sgi.com/AltixUV.

Obrázky systému Altix UV jsou dostupné v tiskovém rozlišení na www.sgi.com/media.

SGI® (Silicon Graphics International Corp.) je vedoucím dodavatelem škálovatelných výpočetních systémů, clusterovaných storage zařízení, HPC technologií, řešení pro datová centra spolu s profesionálními službami. SGI pomáhá řešit nejnáročnější obchodní i technologické výzvy v uvedených odvětvích. Pro více informací navštivte stránky www.sgi.com

O Institutu pro výzkum rakoviny (The Institute of Cancer Research - ICR)

• ICR je vedoucím centrem pro výzkum rakoviny
  • ICR byl vyhlášen jedním z nejlepších akademických výzkumných center ve Velké Británii na základě hodnocení Research Assasement Exercise, které vyhlásila Rada pro vyšší vzdělávání (Higher Education Funding Council)
  • ICR úzce spolupracuje s partnerem Royal Marsden National Health Service (NHS) Foundation Trust, aby zajistili, že pacienti budou mít z nového výzkumu okamžitý užitek. Společně tyto dvě organizace tvoří největší komplexní centrum pro rakovinu v Evropě
  • ICR má status charity a spoléhá se na příspěvky dobrovolníků, přičemž 95 pencí z každé libry jde přímo na výzkum
  • jako fakulta Londýnské univerzity poskytuje ICR postgraduální studium/vyšší vzdělání mezinárodního věhlasu
  • při více než 100-leté existenci počítá ICR mezi své úspěchy například identifikaci potenicálního spojení mezi kouřením a rakovinou plic, které bylo následně potvrzeno, objevení skutečnosti, že poškození DNA je hlavní příčinou rakoviny a také lokalizaci mnohem více genů mající souvislost s rakovinou než jakákoliv jiná organizace na světě

© 2010 SGI. SGI a Altix jsou registrovanými ochrannými známkami nebo obchodními značkami společnosti Silicon Graphics International Corp, nebo jejích poboček ve Spojených státech amerických a/nebo dalších zemích. Všechny ostatní ochranné známky zde uvedené jsou vlastnictvím příslušných majitelů.