SGI uvedla hybridní výpočetní platformu a je tak schopna dodat petaflop v jednom racku

Škálovatelné technologie nabízejí uživatelům nebývalé HPC možnosti

Fremont, Kalifornie - červen 2010 - Společnost SGI (NASDAQ: SGI), světový lídr v oblastech HPC a řešení pro datová centra, oznámila na Mezinárodní Superpočítačové konferenci (International Supercomputing Conference - ISC), že vyvinula přelomovou hybridní výpočetní platformu, která poskytne petaflop výkonu v jednom jediném racku. (Petaflop je definován jako tisíc trilionů operací s plovoucí desetinnou čárkou za sekundu.) Tato inovativní platforma využívá otevřenou softwarovou architekturu a škáluje od desítek po stovky pataflopů, což uživatelům umožňuje vypořádat se s nejnáročnějšími technickými výpočetními požadavky.

"Jsme nadšení, že můžeme oznámit tuto radikálně se odlišující serverovou technologickou platformu," uvedl Dr. Eng Lim Goh, seniorský viceprezident a ředitel pro technologie společnosti SGI. "Naše inovativní technologie umožní uživatelům dosáhnout nové úrovně škálovatelnosti a rychlosti a zároveň přelomových výkonnostních možností, které kulminují v petaflopu v rámci jednoho racku."

Tato nová platforma byla vytvořena za účelem zlepšení výkonu, konkrétně pro rostoucí vědecké a inženýrské technické trhy, které spoléhají na high-endový software, aby dosáhli rychlých výsledků. Platforma nabízí možnosti GPU zpracování od NVIDIA® a ATI, a také akcelerátory založené na technologiach od firmy Tilera® a další řešení založená na PCIe (peripheral component interconnect express). Tuto technologii uvidíme v produktech SGI do konce roku 2010.

"SGI znovu dokazuje svou sílu v R&D," sdělil Steve Conway, viceprezident pro high performance computing společnosti IDC. "Krátce po představení série Altix UV uvedla společnost SGI škálovatelnou technologii vytvořenou za účelem udržitelného výkonu pro běh náročných HPC aplikací."

© 2010 SGI. SGI a Altix jsou registrovanými ochrannými známkami nebo obchodními značkami společnosti Silicon Graphics International Corp nebo jejích poboček. Všechny ostatní ochranné známky zde uvedené jsou vlastnictvím příslušných majitelů.