SGI uvedla nové univerzální, modulární datové centrum ICE Cube®

Přelomové modely uplatní všechny serverové i storage technologie SGI; varianta chlazení vzduchem navíc přináší dramatickou flexibilitu umístění

Fremont, Kalifornie - 26. května 2010 - Společnost SGI (NASDAQ: SGI), světový lídr v oblastech HPC a řešení pro datová centra, uvedla nový, univerzální produkt ICE Cube, oceněné modulární datové centrum s extrémní hustotou osazení serverů a storage. Univerzální modely ICE Cube jsou plně optimalizovány tak, aby využily všechny serverové a storage systémy od SGI a přinášejí nebývalou výpočetní flexibilitu a možnosti uplatnění v široké škále tržních odvětví. Kromě modelů chlazených vodou, oznámila společnost SGI také design chlazení vzduchem, který zvýší flexibilitu umístění.

Univerzální kontejnery ICE Cube otvírají dveře ke snadnému servisu všech serverů SGI i storage systémů včetně produktů Altix® ICE, Altix® UV, Rackable™, COPAN™, řady InfiniteStorage a doplňkově také heterogenní systémy třetích stran. Již dříve rozšířená varianta produktu ICE Cube Dual Row byla vylepšena tak, aby bylo možné lépe podporovat heterogenní vybavení.

"Naše nová univerzální datová centra ICE Cube upevňují vedoucí postavení firmy SGI v oblasti inovativních, modulárních datových center a umožňují nám nabízet zákazníkům lepší flexibilitu designu a rozmístění," uvedl Rick Chapek, viceprezident hardwarového inženýrství společnosti SGI. "SGI nyní může nabídnout cílené konfigurace produktu ICE Cube napříč vertikálními trhy, což zahrnuje třeba oblast technických výpočtů, federální vlády i obrany, odvětví těžby ropy a zemního plynu a Internetové služby, a splňuje požadavky zákazníků na specifické aplikace a rozmístění."

Každý ICE Cube je samostatným datovým centrem v podobě snadno umístitelného 20´ nebo 40´ kontejneru v rámci standardu ISO. Univerzální produkt ICE Cube může škálovat do 46.080 jader a 29,8 petabyteů (PB) storage a pro dosažení co největší konfigurační flexibility je ICE Cube dostupný s chlazením vodou či ve variantě chlazení vzduchem a dále s racky umožňující buď přesun nebo jsou připevněny. Vzduchem chlazený univerzální model nahrazuje chlazení vodou pomocí filtrování venkovního vzduchu pro efektivní umístění v chladnějších a suchých klimatických oblastech. ICE Cube je ve svém odvětví lídrem díky schopnosti udržet faktor utilizace elektrické energie (PUE - Power Utilization Effectiveness) pod hodnotou 1.12.

Dva nové modely ICE Cube Dual Row představují nový přírůstek do etablované řady ICE Cube, která byla primárně vytvořena pro uplatnění serverů Rackable™ s poloviční hloubkou a nyní také podporuje dva dodatečné racky se standardní hloubkou, které jsou navíc přístupné i zezadu. Toto dává zákazníkům možnost umístit servery Rackable s vysokou hustotou ve spojení s širokou škálou heterogenní storage, serverů a síťového vybavení.

"Není překvapením, že SGI je vedoucím inovátorem na trhu kontejnerových datových center díky dlouholeté zkušenosti v dodávání produktu ICE Cube zákazníkům," sdělil Michelle Bailey, prezident pro výzkum v oblasti platforem pro enterprise a trendů datových center společnosti IDC. "Použitím vyspělých chladicích technologií a integrací racků se standardní hloubkou, které mohou podporovat širokou škálu serverových a storage řešení, poskytují zákazníkům tato nová provedení produktu ICE Cube flexibilitu, kterou vyžadují pro podporu mnoha aplikací napříč jejich datovými centry."

ICE Cube je dostupný v následujících modelech:

Dual Row kontejnery:

• IC2012DR: 20' kontejner, až 12 racků s poloviční hloubkou.
  • IC4024DR: 40' kontejner, až 24 racků s poloviční hloubkou včetně vestibulu.
  • IC4028DR: 40' kontejner, až 28 racků s poloviční hloubkou.
  • Nově IC2010HY: 20' kontejner, až 8 racků s poloviční hloubkou a 2 posuvné racky pro heterogenní vybavení se standardní hloubkou.
  • Nově IC4026HY: 40' kontejner, až 24 racků s poloviční hloubkou a 3 posuvné racky pro heterogenní vybavení se standardní hloubkou.
  • Modely Dual Row profitují z nízké spotřeby elektrické energie užitím vodou chlazených dveří, což nahrazuje potřebu chlazení pomocí větráků. Distribuce DC proudu uvnitř racku zajišťují UPS a maximalizují úsporu elektrické energie.
Nové univerzální kontejnery:
  • IC2008UA: 20' kontejner, až 8 posuvných racků standardní hloubky, které mohou být posuvné i připevněné. Využívá novou adiabatickou technologii chlazení, která spotřebuje pouze 1 procento vody potřebné pro kontejnery chlazené vodou a k tomu postačí obyčejná zahradní hadice. Chlazení vzduchem je ideální pro kombinaci suchých a chladných podnebí.
  • IC4019UR: 40' kontejner, až 19 racků se standardní hloubkou, které mohou být posuvné i připevněné. Vodní chlazení ve stropě pro standardní prostředí s horkými a chladnými uličkami, což je vhodné prakticky pro každé IT vybavení umístitelné do racku.
  • IC4016UP: 40' kontejner, až 16 x 60U připevněných racků se 45 kW/rack a řadově umístěné vodní chlazení. Obzvláště vhodné pro konfigurace určené pro technické výpočty, které jsou náročné na spotřebu elektrické energie. Tento model splňuje nejvyšší hustotu jader ze všech ICE Cube kontejnerů a podporuje až 46.080 jader výpočetní síly.
  • IC4024UD: 40' kontejner, až 24 x 49U připevněných racků se 14.5 kW/rack a vodní chlazení ve stropě. Tento model dosahuje nejvyšší hustoty storage ze všech dostupných ICE Cube kontejnerů a podporuje až 29,8 PB storage kapacity.

Dostupnost a cena
Všechny modely ICE Cube Dual Row jsou okamžitě dostupné. SGI přijímá objednávky na univerzální kontejnery, přičemž prvotní termín pro dodání je ve třetím čtvrtletí tohoto roku. Cena bude poskytnuta na vyžádání. Pro více informací navštivte stránky www.sgi.com/icecube.

© 2010 SGI. SGI, Altix, ICE Cube a Rackable jsou registrovanými ochrannými známkami nebo obchodními značkami společnosti Silicon Graphics International Corp nebo jejích poboček. Všechny ostatní ochranné známky zde uvedené jsou vlastnictvím příslušných majitelů.