Systém SGI® Altix® ICE 8400 vytvořil nový světový rekord ve výpočtech proudění tekutin na platformě ANSYS FLUENT

Na nejškálovatelnějším integrovaném InfiniBand clusteru v odvětví běží ANSYS® FLUENT® 12.0 na bezprecedentních 4.092 jádrech

Fremont, Kalifornie - 1. června 2010 - Společnost SGI (NASDAQ: SGI), světový lídr v oblastech HPC a řešení pro datová centra, oznámila, že systém SGI Altix ICE 8400 vytvořil světový rekord ve škálovatelnosti a rozběhl 111 milionů domén v benchmarku ANSYS FLUENT 12.0. Tento benchmark byl proveden na integrovaném blade clusteru se 4.092 jádry a s procesory Intel® Xeon® X5670, které běžely na 2.93 GHz s operačním systémem SUSE® Linux Enterprise 11 od firmy Novell.

Systém SGI Altix ICE 8400 demonstruje jedinečné paralelní škálování až do 3.072 jader s hodnotou 1.333,3 standardních benchmarkových úloh za den. Také potvrdil schopnost běžet ANSYS FLUENT na všech 4.092 jádrech. Dodnes žádný jiný cluster nedosáhl výsledku benchmarku nad 2.048 jader, což se SGI již také podařilo. Nárůstu výkonu při benchmarku ANSYS FLUENT bylo dosaženo pomocí SGI® MPI PerfBoost.

"Tento světový rekord demonstruje jedinečnou škálovatelnost a výpočetní sílu systémů od SGI s SGI MPI PerfBoost," uvedl Christian Tanasescu, viceprezident softwarového inženýrství společnosti SGI. "Součástí nedávno uvedeného softwarového balíku ProPack™ 7 je MPI PerfBoost od SGI, který umožňuje technickým aplikacím napsaným pro jiné MPI implementace, aby využily výhody výkonu, robustnosti a škálovatelnosti SGI Message Passage Toolkit (MPI) za běhu bez nutnosti rekompilace."

Software ANSYS FLUENT je používán pro technické simulace zahrnující problémy proudění tekutin a je založen na numerické metodě nazvané CFD (computational fluid dynamics. Integrovaný balík Multiphysics od společnosti ANSYS® (NASDAQ: ANSS) pomáhá organizacím virtuálně testovat jejich produktové návrhy vůči několika skutečným operačním podmínkam. S tím jak se produktový návrh stává komplexnejší, stává se i schopnost řešit přesnější spolehlivostní modely rozhodující pro snížení potřeby nákladných fyzických testů a může tak dosáhnout výsledků během několika dní místo několika týdnu, a také umožnit inženýrům zvážit několik designových variant.

"Společnost SGI opět posunula hranice a demonstrovala škálovatelnost softwaru ANSYS FLUENT na extrémních úrovních," sdělil Josh Fredberg, viceprezident pro marketing firmy ANSYS. "Velmi investujeme do ladění HPC výkonu, abychom dosáhli škálovatelnosti, kterou naši zákazníci potřebují pro své velmi přesné technické simulace. Naše odborná spolupráce s SGI je klíčovou součástí našeho úspěchu a pomáhá nám poskytnout nepřekonatelné HPC technologie."

Benchmark na Altix ICE 8400 ANSYS FLUENT je vystaven zde: http://www.ansys.com/111M-Benchmark.

© 2010 SGI. SGI, Altix, a ProPack jsou registrovanými ochrannými známkami nebo obchodními značkami společnosti Silicon Graphics International Corp nebo jejích poboček. Všechny ostatní ochranné známky zde uvedené jsou vlastnictvím příslušných majitelů.