SGI představila nový softwarový produkt, který zlepší správu, škálovatelnost a výkon hardwaru značky SGI

Nový software SGI® Management Center pro integrovanou end-to-end systémovou správu a ProPack™ 7 pro nejvyšší úroveň systémového výkonu v Linuxu®

Fremont, Kalifornie - květen, 2010 - Společnost SGI (NASDAQ: SGI), světový lídr v oblastech HPC a řešení pro datová centra, oznámila dostupnost dvou softwarových produktů SGI Management Center (SMC) a SGI® ProPackTM 7. SMC umožňuje komplexní kontrolu nad datovým centrem a je centrálním rozhraním pro systémovou správu platforem od SGI, které poskytují jednotnou správu napříč jednotlivými servery, racky nebo celým SGI systémem. SGI ProPack 7 je poslední verzí SGI balíku nástrojů a knihoven, pomocí nichž lze dosáhnout jedinečného aplikačního výkonu na standardních Linuxových distribucích. Softwarové produkty od SGI jsou navrženy a postaveny na otevřených standardech podporujících distribuce Linuxu od Red Hat®a Novell®. SGI také integruje a certifikuje softwarové nástroje třetích stran, aby tak poskytla zákazníkům nejlepší softwarové balíky na otevřených standardech pro ty nejnáročnější úkoly.

"SGI prohlubuje své vedoucí postavení v oblasti technických výpočtů právě díky softwaru SGI Management Center a ProPack 7," uvedl Christian Tanasescu, viceprezident pro softwarové inženýrství společnosti SGI. " Díky těmto novinkám pokračujeme v poskytování rekordního aplikačního výkonu a také snadné správy komplexních technických výpočetních systémů, vše v jednom otevřeném prostředí."

SMC zahrnuje grafické uživatelské rozhraní GUI (graphical user interface), které umožňuje jednotný pohled na systém a jeho stav, status serveru, výkonnostní čísla a obrazy softwaru. Možnosti zobrazení zahrnují řídící panely a širokou škálu náhledů dalších údajů tak, aby byl uživatel schopen zhodnotit stav celého systému rychlým náhledem. SMC je také vysokorychlostním přístrojem pro provisioning, který zahrnuje vysoce konfigurovatelnou správu obrazů a systém verzování databáze (versioning). Poskytuje také plnou vzdálenou serverovou správu za pomocí rozhranní jako SGI® Roamer®, Intelligent Platform Management Interface (IPMI) a Kernel-based Virtual Machine (KVM). Je navržen jako kompletní systém, který umožní systémovým administrátorům vysokou flexibilitu v konfiguraci systému dle lokálních potřeb. SMC spolupracuje přímo s Altair PBS Professional, aby umožnil efektivní přidělování a správu diskových kapacit dle pracovního zatížení.

"Altair a SGI úzce spolupracovali, aby se ujistili, že SGI Management Center a Altair PBS Professional spolu budou fungovat tak, aby zefektivnili uživatelské pracovní prostředí a optimalizovali systémové zdroje," sdělil Bill Nitzberg, CTO PBS Works společnosti Altair Engineering. "Tato integrace má neskutečnou hodnotu pro zákazníky z oblasti technických výpočtů, kteří pracují se systémy SGI.Také zákazníci Altair HypeWork, kteří vyžadují maximální výkon při běhu výpočetně náročných aplikací pro CAE simulace, pocítí výrazné výhody."

SGI ProPack 7 umožňuje dosažení jedinečného aplikačního výkonu na standardních Linuxových distribucích. Využívá nejnovější generaci nástrojů od SGI jako nízko latentní Message Passing Toolkit (MPT), MPI-2 kompilační MPI knihovnu, k dosažení škálovatelnosti až desítek tisíc procesorů. ProPack 7 představuje MPI PerfBoost, který umožňuje aplikacím napsaným pro jiné MPI implementace jako Intel® MPI, MPICH a Platform MPI (HP-MPI), aby využily výhod vysokého výkonu a škálovatelnosti MPI za běhu bez potřeby rekompilace. ProPack 7 představuje také nový překladač SGI Unified Parallel C (UPC).

ProPack 7 zahrnuje nástroje pro IO akceleraci, optimalizaci rozmístění dat, vysokorychlostní analyzátory a náročnou podporu v reálném čase, a to vše v jediném softwarovém balíku. Taktéž současné světové výkonnostní rekordy, které SGI drží v celkovém hodnocení SPEC CPU2006 se systémem SGI® Altix® UV a SPECmpiL na systému SGI® Altix® ICE využívají ProPack 7.

"Hlavní vylepšení ProPacku 7 včetně komunikace, správy paměti a I/O jsou pro inženýry, kteří hledají kde zkrátit čas potřebný pro tvorbu řešení a zlepšení jejich možností analýzy a porozumění neustále rostoucím požadavkům na počítačovou simulaci, zásadním pokrokem," uvedl Doug Neill, VP produktového vývoje společnosti MSC Software Corporation. "Toto uvedení dokazuje, že naše dlouhá historie spolupráce s SGI přinesla nejlepší možný výkon od hardwarové architektury po systémový software a aplikace MSC mohou tak i nadále přinášet našim společným zákazníkům samé výhody."

Dostupnost a cena
SGI Management Center je okamžitě dostupný pro tuto řadu systémů: SGI® Altix UV, Altix® XE, Octane® III, Rackable™ a CloudRack®. Podpora pro Altix ICE bude dostupná do konce kalendářního roku. SGI ProPack 7 je dostupný ihned na všech systémech od SGI kromě produktu Origin® 400. Pro více informací navštivte stránky www.sgi.com/software.

© 2010 SGI. SGI, ProPack, Altix, Roamer, Octane, Rackable, CloudRack a Origin jsou registrovanými ochrannými známkami nebo obchodními značkami společnosti Silicon Graphics International Corp nebo jejích poboček. Všechny ostatní ochranné známky zde uvedené jsou vlastnictvím příslušných majitelů.