SGI představila externí storage systém Infinite Storage 5000 SAS

Nový produkt poskytuje SAS technologii o rychlosti 6 Gb/s, nabízí výkonnost střední třídy, škálovatelnost a vlastnosti za cenu základního systému

Fremont, Kalifornie - 5. června 2010 - Společnost SGI (NASDAQ: SGI), světový lídr v oblastech HPC a řešení pro datová centra, uvedla SGI® InfiniteStorage 5000, RAID storage systém, který kombinuje nejnovější hardware s různými užívatelskými rozhraními a diskovými technologiemi v rámci výkoné externí storage platformy. Tento systém poskytuje vyspělé vlastnosti a konfigurační flexibilitu, aby uspokojil širokou škálu požadavků na uložení dat s výkonem střední třídy za cenu základního systému. SGI InfiniteStorage 5000 je prvním úložným systémem od SGI, který uplatňuje SAS technologii o rychlosti 6 Gb/s.

SGI InfiniteStorage 5000 poskytuje zákazníkům lepší výkon i škálovatelnost, více-protokolovou uživatelskou konektivitu, flexibilní diskovou podporu, možnosti ochrany dat a vyspělé technologie, které šetří elektrickou energii. Se softwarem DMF od SGI je SGI InfiniteStorage 5000 ideálním primárním či sekundárním storage řešením pro úrovňové virtualizované implementace. Dále je ideální jako front-end pro aktivní archivní architektury za použití řešení SGI® COPAN™ MAID na back-endu. Perfektně doplňuje serverová prostředí SGI® Altix® UV a Rackable™.

"S růstem datových objemů v oblasti enterprise se do popředí zájmu zákazníků dostává růst výkonu, snížení spotřeby elektrické energie a flexibilita systému," uvedl Rick Chapek, viceprezident hardwarového vývoje společnosti SGI. "Využitím 6 Gb/s technologie SAS přináší SGI InfiniteStorage 5000 výkon, spolehlivost a silné vlastnosti, které jsou běžné pro high-endové Fibre Channel systémy, a to vše za agresivní cenu úrovně základního systému.

SGI InfiniteStorage 5000 dosahuje propustnosti až 4.000 MB/s při čtení z disku, což je 4x lepší výkon ve srovnání s předchozími generacemi produktu. Systém poskytuje 40.000 IOPS (input/output operací za sekundu) při náhodném diskovém čtení, což je 2x více než dosahovala předešlá generace.

"Přestože rychlost 6 Gb/s pro SAS disky se staly v odvětví již standardem, teprve jeho zahrnutím na výstup z kontroleru se tento přechod doopravdy završuje" sdělil Benjamin S. Woo, programový viceprezident rozvoje storage systémů společnosti IDC. "Za použití rozhraní 6 Gb/s jak na kontroleru, tak u disků, by měl systém InfiniteStorage 5000 splnit požadavky dostupného základního systému, který nabízí lepší výkon ukládání i škálovatelnost a zásadně snižuje spotřebu elektrické energie. Systém je navíc určen pro smíšené pracovní prostředí a virtualizaci, což z něj činí jasnou volbu při upgradeu storage."

SGI InfiniteStorage umožňuje kombinaci různých diskových typů a uspokojuje širokou škálu kapacitních a výkonnostních požadavků organizací. Zákazníci mohou využít vysoce výkonné solid-state disky (SSDs) nebo SAS disky pro nejnáročnější aplikační zátěž stejně jako cenově výhodné přechodné SAS disky pro méně výkonnostně citlivé, vysokokapacitní aplikace. SGI InfiniteStorage 5000 spotřebuje méně energie díky zdrojům, které splňují kriteria energetické účinnosti Energy Star, 80 PLUS® a specifikace organizace Climate Savers Computing.

Čtyři nativní rozhraní o rychosti 6 Gb/s mohou být kombinovány s osmi 1 Gb/s iSCSI nebo osmi 8 Gb/s Fibre Channel (FC) porty na duální kontroler. Tento přístup pomocí flexibilního, víceúčelového duálního protokolu umožňuje organizacím implementovat různé typy konfigurací - od serverů v racku přes DAS storage implementace za použití SAS až po iSCSI a FC SAN prostředí pro rozsáhlé konsolidace a virtualizační projekty.

Více informací o produktu naleznete na stránce: www.sgi.com/storage.

© 2010 SGI. SGI, COPAN, Altix a Rackable jsou registrovanými ochrannými známkami nebo obchodními značkami společnosti Silicon Graphics International Corp nebo jejích poboček. Všechny ostatní ochranné známky zde uvedené jsou vlastnictvím příslušných majitelů.